Månadens bok

På denna sidan kommer det med mycket ojämna mellanrum presenteras en bok som vi av någon anledning tycker förtjänar en presentation. Hur ofta det kommer ske beror helt på hur mycket tid som det för tillfället finns över till detta.

Om det nu inte kommer att presenteras en bok varje månad så kan man ju undra varför vi valt att kalla det ”Månadens bok”. Ja, något måste man ju kalla det, och kanske just detta namnet får oss att ta tid att faktiskt presentera en bok en gång i månaden, vem vet.


Nu äntligen är det dags för oss att presentera månadens bok. Tänk att det skulle ta 1 1/2 år för oss att ta tag i detta.


Månadens bok maj 2020

Gissa vem jag gillar mest?

Första månadens bok blir ”Gissa vem jag gillar mest?” som är skriven av Marianne Lindfors och Maria Skyman och illustrerad av Maja Lindberg.

Jag väljer denna bok framför allt för de fantastiska illustrationerna av Maja Lindberg. Jag har följt Maja och hennes illustrationer sedan vi blev bekanta på Svenska skolan i Peking och blir bara mer och mer förtjust i hennes verk. Men även texten är förstås väldigt bra. Små korta texter på rim. Helt enkelt en väldigt fin bok.


Katt, hund, lamm eller häst. 
Alla har någon som älskar dem bäst. 
Så kan du nu gissa vem jag gillar mest? 

Här träffar barnen många gulliga djurungar och deras mammor och pappor. Alla har de någon som gillar just dem bäst. På köpet får barnet lära sig hur våra svenska djur ”låter”. Och i slutet av boken står det lilla barnet själv i fokus och får gissa vem som gillar hen mest. En tycker-om-dig-bok på rim med vackra bilder av Maja Lindberg. 

Förutom hund, lamm och häst finns katt, kyckling, gris, björn, fisk, bi, kanin och ko med. Och så förstås barnet själv. En riktigt fin presentbok!